voetbalzone

Leicester City start ambitieus in Champions League

Erik van Dam13 sep 2016, 17:03
Laatst bijgewerkt: 13 sep 2016, 17:03
Advertentie

Leicester City werd vorig seizoen volkomen onverwacht kampioen van Engeland. The Foxes debuteren dit seizoen zodoende in de Champions League en zijn ingedeeld in een groep met Club Brugge, FC Porto en Kopenhagen. Woensdagavond neemt het team van Claudio Ranieri het op tegen Club en Danny Drinkwater hoopt op een goede start. Het is niet de bedoeling dat Leicester dit seizoen een rol in de marge vervult.

/

Drinkwater neemt een voorbeeld aan Nottingham Forest, dat in een ver verleden twee keer achtereen de Europa Cup I wist te winnen: in 1979 en 1980. “Ik ga niet zeggen dat wij niet in staat zijn om datgene te doen wat Nottingham destijds deed. Ik zou gek zijn als ik dat zou zeggen. Iedereen dacht dat wij de Premier League niet konden winnen en daar slaagden we ook in”, zegt Drinkwater ambitieus tegen Sky Sports.

“Wij moeten het ongelijk van de mensen bewijzen. Dat we nu meedoen in de Champions League, laat zien dat we van ver zijn gekomen. We gaan echt niet meespelen ter opvulling. Dit is de eerste keer dat we erbij zitten en we willen niet dat het ook direct de laatste keer is. We willen laten zien uit welk hout we gesneden zijn”, aldus de middenvelder van Leicester. “Dit is een grote kans voor ons team.”

Bezig met laden …