voetbalzone

Leicester City verdubbelt salaris succescoach Ranieri

Bart Kruyt10 aug 2016, 10:03
Laatst bijgewerkt: 10 aug 2016, 10:03
Advertentie

Claudio Ranieri is door Leicester City beloond voor het historische jaar dat de club achter de rug heeft. Ranieri gidste the Foxes in zijn eerste seizoen bij de club naar de eerste landstitel uit de clubgeschiedenis en heeft woensdagochtend zijn handtekening gezet onder een nieuw, vierjarig contract. Volgens de Engelse media heeft Leicester het salaris van de succescoach verdubbeld.

/

Ranieri gaat nu 3,5 miljoen euro per jaar verdienen in het King Power Stadium. “Twaalf maanden geleden brachten we een coach naar Leicester City, van wie wij dachten dat hij ons met zijn kennis en ervaring verder zou kunnen helpen”, zegt vicevoorzitter Aiyawatt Srivaddhanaprabha. “Maar wat hij nu al met ons heeft weten te bereiken, dat hadden we nooit kunnen zien aankomen.”

Het nieuwe seizoen voor Leicester begint aankomend weekend met een bezoek aan promovendus Hull City. “Vorig seizoen hebben onze spirit en werklust ervoor gezorgd dat we iets magisch hebben neergezet”, zei Ranieri. “Als we hard blijven werken en onze passie weten te behouden, dan weet ik zeker dat we ook in de komende jaren succesvol kunnen zijn.”


Bezig met laden …