voetbalzone

'Leicester City wil miljoenenkomst van 'the Spanish Vardy' snel afronden'

Daniel Cabot Kerkdijk09 aug 2016, 07:50
Laatst bijgewerkt: 09 aug 2016, 07:50
Advertentie

Leicester City wordt de laatste weken met tal van spelers in verband gebracht, maar de Britse kranten verzekeren dat Lucas Pérez de volgende miljoenenaankoop van Claudio Ranieri wordt. De 27-jarige aanvaller, die de bijnaam 'the Spanish Jamie Vardy' wordt gegeven, moet voor 14,5 miljoen euro van Deportivo la Coruña overkomen.

/

De loopbaan van Pérez toont enigszins overeenkomsten met die van Vardy. De Spanjaard kwam bij Atlético Madrid niet verder dan het C-elftal en bij stadsgenoot Rayo Vallecano was het B-elftal het hoogst haalbare. De aanvaller vervolgde zijn loopbaan vervolgens bij Karpaty Lviv en PAOK Saloniki, alvorens hij in 2014/15 op huurbasis naar Deportivo trok. Eén jaar later maakte hij voor 1,5 miljoen euro de definitieve overstap.

In zijn eerste jaar kwam Pérez tot slechts zes doelpunten, maar in het voorbije seizoen stopte de teller bij zeventien treffers in LaLiga en vestigde hij de aandacht van diverse clubs op zich. Leicester City heeft in principe voldoende spitsen met Vardy, Shinji Okazaki, aanwinst Ahmed Musa en Leonardo Ulloa, al staat laatsgenoemde op de nominatie om bij the Foxes te vertrekken. Pérez, die een contract tot medio 2019 in Riazor heeft, kan zijn huidige salaris gaan verviervoudigen in Engeland.

Bezig met laden …