voetbalzone

Leicester zet koppositie op het spel: 'Maar ik kan niets negatiefs zeggen'

Bart Kruyt01 mrt 2016, 22:30
Laatst bijgewerkt: 01 mrt 2016, 22:30
Advertentie

Leicester City stond op 1 maart 2015 nog onderaan in de Premier League; een jaar later staan the Foxes bovenaan. De ploeg van Claudio Ranieri heeft de koppositie echter wel op het spel gezet, door in eigen huis met 2-2 gelijk te spelen tegen West Bromwich Albion. Als Tottenham Hotspur woensdag weet te winnen van West Ham United, wordt Leicester gepasseerd.

/

Claudio Ranieri weigerde om bij de pakken neer te gaan zitten en bleef positief. “Ik ben erg tevreden over de wijze waarop we vandaag hebben gespeeld”, zei de coach van Leicester. “We speelden zó goed, raakten niet in paniek van de snelle tegengoal en waren veel sterker dan afgelopen zaterdag. Soms heb je alleen de pech dat je alles goed kunt doen, maar die ene goal niet meer wil vallen.”

“Ik kan dan ook niets negatiefs zeggen over deze wedstrijd”, vervolgde Ranieri. “We hebben er alles aan gedaan om te winnen en daar moet ik mijn spelers een compliment voor geven. Ik ben daar dol op, op die werklust en de over-mijn-lijk-mentaliteit. Het enige dat vandaag ontbrak was een overwinning.” Tottenham kan woensdag op gelijke hoogte komen met Leicester, maar heeft een beter doelsaldo.

Bezig met laden …