voetbalzone

'Leidende rol voor Bruma bij PSV; verhuur aan Vitesse blijft optie'

Daniel Cabot Kerkdijk28 mei 2013, 08:06
Laatst bijgewerkt: 28 mei 2013, 08:06
Advertentie
/

PSV maakt van alle geïnteresseerde clubs de grootste kans om Jeffrey Bruma aan te trekken, zo meldt De Telegraaf. De centrale verdediger zat maandag om de tafel met hoofdtrainer Phillip Cocu en technisch directeur Marcel Brands. Het tweetal van de Eindhovense club legden aan de 21-jarige international uit dat hij een leidende rol moet gaan krijgen in het hart van de defensie.

De Telegraaf en het Algemeen Dagblad schrijven dinsdag dat Bruma bij PSV de nummer een op de lijst van gewenste versterkingen is. Mike van der Hoorn (FC Utrecht) en Virgil van Dijk (FC Groningen) komen volgens laatstgenoemde krant pas in beeld als de komst van Bruma niet realiseerbaar is. De verwachting is dat zijn werkgever Chelsea een bedrag van ongeveer vier miljoen euro vraagt.

Indien Bruma ervoor kiest zijn contract te verlengen bij Chelsea, dan wordt hij volgens het Algemeen Dagblad zeer waarschijnlijk aan Vitesse verhuurd. Beide clubs onderhouden een goede relatie en Chelsea stalde al eerder spelers in Arnhem. De kans dat de verdediger naar Nederland terugkeert is zodoende erg groot. Bruma wil graag met het Nederlands elftal naar het WK in Brazilië en zit door zijn onregelmatig spelen bij Hamburger SV niet eens bij de selectie van Jong Oranje.

Bezig met laden …