voetbalzone

Leiwakabessy krijgt te maken met trainer nummer vijf in jaar tijd

Erik van Dam28 dec 2010, 11:13
Laatst bijgewerkt: 28 dec 2010, 11:13
Advertentie

Anorthosis Famagusta heeft Stanimir Stoilov aangesteld als nieuwe trainer. De 43-jarige Bulgaar, die in het verleden nog zijn vaderland coachte, is alweer de vijfde oefenmeester die in 2010 voor de groep komt te staan. Eerder dienden Slavoljub Muslin, Nicos Nicolaou, Guillermo Hoyos en Slobodan Krcmarevic als trainer met contract of als tussenpaus.

Stoilov neemt Famagusta over op een moment dat de club al negentien punten achterstaat op APOEL Nicosia, de koploper van Cyprus. In 2008 en 2005 werd Anorthosis nog kampioen en in de voorgaande jaren zagen we de club zelfs in de Champions League, maar dit seizoen wil het niet vlotten. Op 16 oktober werd er voor het laatst gewonnen in de competitie, de A Katigoria.

Desondanks heeft Stoilov stevige ambities met zijn nieuwe werkgever. “Ik ben aangesteld bij een grote club met een geschiedenis van honderd jaar. We richten ons op een plaats in de top vier en op het winnen van de beker”, zegt de Bulgaar, die eerder werkzaam was bij Levski Sofia en het Bulgaars nationaal team. Eén van de spelers met wie hij zal werken is Jeffrey Leiwakabessy. De 29-jarige ex-verdediger van NEC is zonder uitzondering basisspeler geweest bij Anorthosis.

Bezig met laden …