voetbalzone

Leiwakabessy krijgt te maken met wereldreiziger

07 mei 2009, 17:15
Laatst bijgewerkt: 07 mei 2009, 17:15
Advertentie
Enkele dagen na de afzegging van Ewald Lienen heeft het Cypriotische Anorthosis Famagusta een nieuwe trainer gevonden. De werkgever van Nederlander Jeffrey Leiwakabessy maakt donderdag bekend dat zij in zee gaat met de Duitser Ernst Middendorp. De coach tekent voor een jaar.

Anorthosis was op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer sinds het vertrek van Temuri Ketsbaia, twee weken geleden. In Lienen leek de club een ideale opvolger te hebben gevonden en de oefenmeester werd vorige week zelfs al voorgesteld op de officiële website. Lienen besloot op het laatste moment echter toch om de boel af te blazen.

Vervolgens werd Middendorp benaderd en de vijftigjarige Duitser bleek wel zin te hebben in een avontuurtje. De coach is een heuse wereldreiziger: hij was eerder werkzaam in onder andere Zuid-Afrika, Iran, Ghana en China. Zijn laatste werkgever was Rot-Weiss Essen, maar daar was hij al na een maand weer vertrokken.

Anorthosis schreef dit seizoen geschiedenis door als eerste Cypriotische club de groepsfase van de Champions League te bereiken. Daarvoor werden Rapid Wien en Olympiakos Piraeus aan de kant geschoven. De werkgever van Leiwakabessy moet komend seizoen genoegen nemen met de voorrondes van de Europa League.
Bezig met laden …