voetbalzone

Lens: 'Als ik goed presteer in Oekraïne, blijf ik in beeld bij Oranje'

Bart Kruyt19 jun 2013, 08:30
Laatst bijgewerkt: 19 jun 2013, 08:30
Advertentie

Jeremain Lens hoopte op een transfer naar de Premier League of Bundesliga, maar speelt de aankomende vier seizoenen voor Dynamo Kiev. De aanvaller rondde dinsdag zijn transfer naar de topclub uit Oekraïne af en heeft met bondscoach Louis van Gaal gesproken over deze overgang. Lens wilde weten of hij bij een transfer bij Dynamo in beeld zou blijven bij het Nederlands elftal.

/

Van Gaal stelde de twaalfvoudig international gerust. "Ik heb hier kort met hem over gesproken", aldus Lens tegenover De Telegraaf. "Ik was bang dat ik door deze stap uit beeld zou raken bij het Nederlands elftal, maar de bondscoach verzekerde mij dat dit niet het geval is als ik goed presteer in Oekraïne." De Amsterdammer zal na een korte vakantie aansluiten bij zijn nieuwe club.

Lens, die voor vier jaar heeft getekend bij Dynamo en twee miljoen euro netto per seizoen gaat verdienen in Kiev, heeft nog geen kennis gemaakt met Oleg Blochin en zijn nieuwe ploeggenoten. De aanvaller speelde drie seizoenen voor PSV en won in die periode een KNVB Beker en de Johan Cruijff Schaal. PSV ontvangt negen miljoen euro voor Lens, wiens contract nog twee jaar doorliep.

Bezig met laden …