voetbalzone

Lens blinkt uit in Oekraïne: ‘Hij is klaar voor de top’

Erik van Dam27 dec 2014, 17:41
Laatst bijgewerkt: 27 dec 2014, 17:41
Advertentie

Jeremain Lens is na een wisselvallig debuutseizoen bij Dynamo Kiev uitgegroeid tot een van de betere spelers van de Oekraïense competitie. De 27-jarige aanvaller was dit seizoen al goed voor vijf doelpunten en evenzoveel assists in elf wedstrijden in de Premier Liga. Ook József Szabo, oud-trainer van Kiev en voormalig bondscoach van Oekraïne, is onder de indruk van Lens.

voetbalzone

“Hij speelt erg goed dit seizoen. Hij heeft profijt van de aanwezigheid van de nieuwe trainer Sergiy Rebrov. Lens is op het moment een van de betere spelers van Dynamo en het is goed te zien dat hij zich weer in de nationale ploeg wil vechten”, vertelt Szabo in de Oekraïense media. Hij vindt dat de ex-speler van onder meer PSV zich ook in verdedigend opzicht steeds meer laat gelden: “Vroeger liet hij nog weleens een mannetje lopen, maar nu komt hij altijd terug.”

“Ik denk dat hij zeker klaar is voor een transfer naar een topcompetitie. Er is volgens mij interesse uit Engeland, maar daar zou ik niet naartoe gaan als ik hem was. In Italië past hij ook niet echt, maar Lens is absoluut een goede speler en kan met zijn snelheid erg belangrijk zijn”, besluit Szabo. 27-voudig international Lens zei een maand geleden dat hij er ‘nooit een geheim’ van heeft gemaakt in de Premier League te willen voetballen.

Bezig met laden …