voetbalzone

Lens-doelman Runje weigert excuses aan te bieden aan 'hoerenzonen'

Bart Kruyt15 dec 2010, 10:08
Laatst bijgewerkt: 15 dec 2010, 10:08
Advertentie

Vedran Runje weigert terug te komen op zijn uitspraken van het afgelopen weekend. Na de competitiewedstrijd tegen Lorient (3-0 verlies) namen enkele boze fans de selectiespelers van RC Lens op de korrel met verbaal geweld, waarna Runje de supporters adviseerden om ‘hun moeder te gaan neuken’. De goalie wil geen excuses aanbieden voor deze teksten.

"Het zijn altijd dezelfde drie of vier gasten die ruzie maken”, legde Runje uit in L’Equipe. Het is niet de eerste keer en ze zijn altijd dronken. Op het veld roepen ze wat ze willen, maar niet buiten het stadion. We hebben veel jonge gasten in onze ploeg en ik voelde mij verantwoordelijk. Mensen behandel je met respect, naast het veld zijn wij ook gewone burgers. En dat geldt ook voor supporters."

Vlak voordat Runje na de 3-0 nederlaag de spelersbus instapte, schold hij de supporters uit voor ‘hoerenzonen’ en nog meer fraais. De keeper (34) maakte medio 2007 de overstap van Besiktas naar Lens. In zijn eerste seizoen degradeerde men, maar Runje bleef de club trouw. Lens werd meteen kampioen in de Ligue 2 en eindigde afgelopen als elfde. Na zeventien speeldagen staat alleen hekkensluiter Arles-Avignon er slechter voor dan Lens.


Bezig met laden …