voetbalzone

Lens eenzaam in Kiev: 'In je eentje is het sneller vluchten dan met z'n vieren'

Bart Kruyt08 sep 2014, 07:53
Laatst bijgewerkt: 08 sep 2014, 07:53
Advertentie

Als er iemand bij het Nederlands elftal blij is met de interlandbreak, dan is het Jeremain Lens wel. De aanvaller staat onder contract bij Dinamo Kiev en is in Oekraïne behoorlijk eenzaam, omdat hij na de zomervakantie zijn vrouw en kinderen heeft achtergelaten in Nederland. "Om de simpele reden dat het alleen sneller vluchten is dan met z'n vieren", zegt Lens tegen het Algemeen Dagblad.

voetbalzone

Vluchten lijkt voorlopig echter niet nodig: in Kiev is het rustig en Lens komt de hoofdstad van het land niet, of in ieder geval nauwelijks, uit. Hij speelt met zijn club Dynamo Kiev in de eerste helft van het seizoen alleen maar thuiswedstrijden en komt dus niet in het oosten van Oekraïne, waar de problemen zijn. Toch benadrukt Lens dat hij in zijn achterhoofd een vluchtplan klaar heeft.

"Als het nodig is, pak ik mijn koffers en ben ik weg", benadrukt Lens, die zijn werkgever Dynamo niets kwalijk neemt: "Het is een goede club die niets aan de onrustige situatie kan doen." De 26-jarige Lens is bezig aan zijn tweede seizoen bij Dynamo en speelde tot dusver dertig competitiewedstrijden voor de club, waarin hij vijf keer wist te scoren.

Bezig met laden …