voetbalzone

Lens heeft geen spijt: 'Geloof me, dit is echt een héél grote club'

Bart Kruyt09 aug 2013, 09:52
Laatst bijgewerkt: 09 aug 2013, 09:52
Advertentie

Jeremain Lens heeft zijn eerste weken bij Dynamo Kiev achter de rug. De aanvaller maakte een kleine twee maanden geleden voor negen miljoen euro de overstap van PSV en hoewel hij nog moet wennen aan het leven in Oekraïne, is hij er al wel van overtuigd dat hij een goede keuze heeft gemaakt. "Geloof me, dit is echt een héél grote club", zegt Lens in Voetbal International.

/

Lens speelde drie seizoenen voor PSV en sprak de wens uit om naar de Premier League te vertrekken. Een aanbieding van een mooie club uit Engeland kwam er echter niet, waarna de aanvaller besloot om op het voorstel van Dynamo in te gaan. De club uit Kiev staat de laatste jaren wat in de schaduw van Shakhtar Donetsk, maar wil de achterstand zo snel mogelijk goed maken.

De 25-jarige Lens wil daarbij helpen. "Na wat mindere ervaringen met spelers uit Oekraïne is nu gekozen voor nieuwelingen uit West-Europa", legt hij uit. "Het is voor ons knokken om een plaatsje. In de competitie moeten de clubs minimaal vier lokale voetballers opstellen en voor de andere zeven posities komen, geloof ik, veertien spelers in aanmerking. Tijd om in alle rust aan te passen is er niet." Het seizoen in Oekraïne is al begonnen en Lens heeft in de eerste vier wedstrijden meegedaan: twee keer als basisspeler en twee keer als invaller. Hij scoorde nog niet.

Bezig met laden …