voetbalzone

Lens: ‘Het is nooit met zekerheid te zeggen hoe lang je ergens speelt’

Erik van Dam17 feb 2014, 12:57
Laatst bijgewerkt: 17 feb 2014, 12:57
Advertentie

Jeremain Lens maakt een prima eerste seizoen door bij Dynamo Kiev. Vroeg in de zomer vertrok de buitenspeler voor circa negen miljoen euro bij PSV en tekende hij een vierjarig contract bij de Oekraïense topclub. Die staat momenteel derde in de competitie en Lens deed mee in alle wedstrijden: hij scoorde vijf keer. Hij zegt zich uitstekend te voelen in Kiev en zin te hebben in de competitiehervatting.

voetbalzone

De competitie ligt sinds 12 december stil voor Dynamo en begint over tien dagen weer. Daarvoor is er echter nog een wedstrijd in de knock-outfase van de Europa League, thuis tegen Valencia. Lens laat maandag zijn gedachten over de Spaanse tegenstander gaan. “Toen ik voor PSV speelde ben ik ze al eens tegengekomen. Ze spelen strategisch goed en hebben veel technische jongens in huis”, weet de Nederlander.

Lens weet hoe Valencia te bestrijden is, komende donderdag in Kiev. “We moeten ze snel vastzetten en ze niet in hun ritme laten komen. Zoals de meeste Spaanse clubs is ook Valencia goed als het aan de bal is. We moeten actief en misschien wel agressief druk zetten vanaf de eerste minuut. Ons team is daar goed toe in staat en ik weet zeker dat we het zullen laten zien op het veld”, zegt Lens.

De flankspeler is enthousiast over het niveau in Oekraïne. “Voor ik hier kwam, zei ik al dat de Oekraïense competitie flink onderschat wordt in West-Europa. Ik besloot te komen omdat ik al het één en ander wist van het niveau, na wedstrijden tegen Dnipro en Metalist Kharkiv. En ik wist nog dat Dynamo in de Europa League had gewonnen van AZ, dus ik volgde de Oekraïense competitie al en zag dat-ie ieder seizoen sterker werd.”

Hoe lang Lens uiteindelijk in Kiev wil blijven, weet hij nog niet. “Je kunt nooit met zekerheid zeggen hoe lang je bij een club speelt, maar ik heb een contract voor vier jaar en ik ben er klaar voor tenminste zo lang te blijven. Ik heb nog geen moment spijt gehad van deze overstap en voel me hier geweldig. Ik denk dat het voor iedere speler prestigieus is om voor Dynamo uit te mogen komen.”

Bezig met laden …