voetbalzone

‘Lens is rond met Dynamo en komt Nederlandse salaris-top tien binnen’

Erik van Dam18 jun 2013, 11:46
Laatst bijgewerkt: 18 jun 2013, 11:46
Advertentie

Jeremain Lens is volgens Voetbal International rond met Dynamo Kiev over een vierjarig contract in Oekraïne. Vorige week kwam naar buiten dat de 26-voudig landskampioen bezig was met de vleugelaanvaller van PSV. Nadat er een akkoord op tafel kwam over de transfersom ging Lens’ zaakwaarnemer aan het onderhandelen en ook daarin zou nu een akkoord zijn bereikt.

/

Lens zou circa twee miljoen euro netto per seizoen gaan verdienen in Kiev; daarmee komt hij de top tien van bestbetaalde Nederlanders op de velden binnen. De 25-jarige vleugelaanvaller maakte afgelopen seizoen vijftien goals in dertig competitieduels, de beste cijfers in zijn loopbaan. Hij wil zijn twee jaar doorlopende contract bij PSV graag inruilen voor een buitenlands avontuur en gaf al enkele malen aan dat de Engelse en Duitse competitie zijn voorkeur genieten.

Ook Dynamo Kiev vindt hij echter een interessante kans en inmiddels lijkt de deal beklonken. Dynamo en PSV maken op de officiële clubwebsites nog geen melding van een transfer, maar dat hoeft niet lang meer te duren. Drie seizoenen geleden haalde PSV de aanvaller weg bij AZ: men betaalde toen een bedrag van 3,5 miljoen euro en de diensten van Dirk Marcellis aan de Alkmaarse club.

Bezig met laden …