voetbalzone

Lens maakt eerste goal voor Dynamo Kiev en wint direct eerste prijs

Bart Kruyt07 jul 2013, 22:05
Laatst bijgewerkt: 07 jul 2013, 22:05
Advertentie

Jeremain Lens heeft zijn eerste doelpunt voor Dynamo Kiev te pakken. De aanvaller, die voor circa negen miljoen euro PSV verruilde voor de topclub uit Oekraïne, scoorde zondagavond in de oefenwedstrijd tegen Spartak Moskou de eerste treffer. De ploeg van Oleg Blokhin won voor het oog van 51.300 toeschouwers uiteindelijk met 2-1 en won hierdoor ook het zogeheten United Tournament.

Dat is een toernooi dat is georganiseerd op initiatief van Gazprom. De oliesponsor van Zenit Sint-Petersburg wil dat de Russische en Oekraïense competities samengaan, maar dat plan stuitte reeds op veel verzet. Om meer zielen te winnen voor deze competitie organiseerde Gazprom een oefentoernooi met Spartak en Kiev, de twee grootste clubs uit het Sovjet-tijdperk, en Zenit en Shakhtar Donetsk. Kiev had zondag aan een punt genoeg tegen Spartak om het oefentoernooi winnend af te sluiten.

Lens opende na een kwartier de score in het Olimpiyskiy Stadion. De Oranje-international profiteerde van een blunder van verdediger Sergei Bryzgalov en passeerde vervolgens doelman Sergei Pesyakov, om het leer in het lege doel te schuiven. Oleg Gusev maakte er na een uur 2-0 van en de eretreffer van Juan Insaurralde was er slechts een voor de statistieken. De 25-jarige Lens tekende bij Kiev een contract tot de zomer van 2017. De club eindigde vorig seizoen slechts als derde.

Bekijk hier het doelpunt van Jeremain Lens.

Bezig met laden …