voetbalzone

Lens: ‘Mijn ambitie is voorlopig een mooie carrière in het buitenland’

Erik van Dam11 okt 2013, 08:24
Laatst bijgewerkt: 11 okt 2013, 08:24
Advertentie

Jeremain Lens maakte in de zomermaanden een grote transfer, van PSV naar Dynamo Kiev. De buitenspeler stapte voor de nodige miljoenen euro’s over naar de Oekraïense topclub en tekende er voor vier seizoenen. Hij heeft het goed naar zijn zin bij Dynamo en wil zich voorlopig richten op zijn verblijf over de grenzen. Kiev wil hij op den duur verlaten voor een grotere competitie, zegt Lens.

/

Lens speelde vier jaar bij AZ, een seizoen op huurbasis bij NEC en tot slot drie jaar voor PSV. In zijn laatste seizoen liep hij knap één op twee in de Eredivisie en trok hij de aandacht van Dynamo, dat hem uiteindelijk ook aantrok. In gesprek met NUsport stelt de 25-jarige Lens dat hij de komende jaren hoopt weg te blijven van de Nederlandse velden. “Of ik nog eens terugkeer naar de Eredivisie om die jonge spelers bij de hand te nemen? Mijn ambitie is voorlopig om in het buitenland een mooie carrière te hebben.”

“En ik wil niet mijn 'laatste restjes' in Nederland verbruiken. Als ik terugkeer moet ik nog echt fit zijn en wat kunnen brengen. Maar ik heb hier voor vier jaar getekend en zou ook nog graag in een Europese topcompetitie spelen”, geeft Lens aan. In Nederland kwam hij tot 194 wedstrijden en 58 doelpunten. In het shirt van Dynamo staat hij nu op 12 wedstrijden en 2 treffers; die maakte hij allebei tijdens de monsterzege op Metallurg Donetsk van afgelopen weekend (9-1).

Bezig met laden …