voetbalzone

Lens vier jaar naar Dynamo Kiev: ‘Echt een topploeg’

Erik van Dam18 jun 2013, 16:09
Laatst bijgewerkt: 18 jun 2013, 16:09
Advertentie

Jeremain Lens heeft zijn transfer van PSV naar Dynamo Kiev afgerond. Eerder op de dag verschenen al berichten dat de 25-jarige aanvaller op weg was naar de Oekraïense topclub en inmiddels bevestigt ook zijn managementbureau Sports Entertainment Group de overgang. Lens heeft voor vier seizoenen getekend bij Dynamo, dat circa negen miljoen euro voor hem betaalt aan PSV.

/

Lens zou circa twee miljoen euro netto per seizoen gaan verdienen in Kiev; daarmee komt hij de top tien van bestbetaalde Nederlanders op de velden binnen. De vleugelaanvaller maakte afgelopen seizoen vijftien goals in dertig competitieduels, de beste cijfers in zijn loopbaan. Hij wilde zijn twee jaar doorlopende contract bij PSV graag inruilen voor een buitenlands avontuur en gaf al enkele malen aan dat de Engelse en Duitse competitie zijn voorkeur genoten.

Dat is er nu echter niet van gekomen, geeft Lens zelf ook toe op de website van SEG: “Mijn doel was om in de Premier League of de Bundesliga actief te zijn. Maar de mensen van Dynamo bleven aandringen op een gesprek. Vanuit dat gesprek draaide mijn gevoel al wat bij, maar ik had nog steeds niet de overtuiging dat dit dé stap zou worden. Vervolgens ben ik in Kiev gaan kijken”, aldus Lens.

“De stad, de faciliteiten van de club, de technische staf, het stadion dat plaats biedt aan 70.000 mensen, allemaal zaken die mijn beeldvorming weer veranderden”, geeft de ex-speler van AZ en NEC aan. Bovendien woog voor Lens mee dat Dynamo ieder seizoen meedoet om de prijzen en om Europees voetbal. “Afgelopen seizoen is Feyenoord door Dynamo Kiev uitgeschakeld, heb ik zelf met PSV twee keer van Dnjepr Dnjepropetrovsk verloren en spelen clubs als FC Metalist Kharkiv en Shakhtar Donetsk jaarlijks een serieuze rol in Europees verband. Dynamo Kiev is echt een topploeg waar de mogelijkheden ongekend zijn”

Bezig met laden …