voetbalzone

Leonardo in afwachting van fax uit Qatar

09 sep 2008, 14:52
Laatst bijgewerkt: 09 sep 2008, 14:52
Advertentie
De kans is aanwezig dat Leonardo nog deze week naar Qatar afreist. De aanvaller van Ajax is in afwachting van een fax van Al-Sadd met bankgaranties. In de oliëstaat is de transfermarkt nog open, waardoor de Braziliaan daar zonder problemen zijn carrière kan voortzetten.

"We zijn akkoord, maar wachten op de verlossende fax met bankgaranties", vertelt Leonardo in het tijdschrift Sportweek. "Als het te lang duurt dan blijf ik bij Ajax en ga ik proberen bij de wedstrijdselectie te komen. De trainers willen weliswaar dat ik blijf, maar ik moet spelen. Op de bank word ik absoluut niet gelukkig."

Ajax hield deze zomer vast aan een transfersom van minimaal 1,2 miljoen euro plus een percentage bij doorverkoop. NEC wilde hieraan voldoen, maar kwam er niet uit met Leonardo zelf. “Ik was echt wel bereid om flink in te leveren, omdat ik dolgraag onder Mario Been had gewerkt. Bij NAC verdiende ik eenderde van wat ik nu verdien. Als tegenprestatie stelden zij zich weer soepel op bij een transfer. Dat idee kreeg ik bij NEC niet.”

Leonardo staat nog een jaar onder contract bij Ajax, maar kwam vorig seizoen opnieuw weinig aan spelen toe. De 25-jarige linkspoot begon in anderhalf jaar tijd maar vijf keer in de basis en moest genoegen nemen met tien invalbeurten. De nieuwe hoofdtrainer Marco van Van Basten verwittigde Leonardo dat hij wederom niet veel aan spelen zou toekomen.
Bezig met laden …