voetbalzone

'Leonardo kan kiezen uit Athene of Keulen'

29 dec 2008, 17:34
Laatst bijgewerkt: 29 dec 2008, 17:34
Advertentie
Leonardo kan zijn carrière in Duitsland of Griekenland vervolgen. De buitenspeler van Ajax staat in de belangstelling van 1.FC Köln en Panathinaikos, zo meldt het weekblad Sportweek. Het contract van de grillige vleugelaanvaller in Amsterdam loopt aan het einde van de huidige voetbaljaargang af.

Bij Panathinaikos is Henk ten Cate trainer. De Amsterdammer kent de 25-jarige Braziliaan uit hun gezamenlijke periode bij Ajax. Panathinaikos staat derde in de Griekse Superleague en komt over twee maanden in actie in de achtste finales van de Champions League. FC Köln staat elfde in de Bundesliga.

Ajax overwoog Leonardo een contractverlenging aan te bieden. "We zijn zeer tevreden over hem", liet technisch manager Danny Blind weten. "Als er een club komt in de winterstop laten we hem zeker niet voor een habbekrats vertrekken. Sterker nog: we beraden ons momenteel of we hem langer aan ons gaan proberen te binden."

Het eventuele vertrek of nieuwe contract van Leonardo hangt nauw samen met het wel of niet doorgaan van de komst van Eljero Elia. FC Twente wees bijna twee weken geleden een 'beledigend' bod naar de prullenmand. Elia heeft nog een contract tot medio 2010 in Enschede. Onlangs werd zijn naam in verband gebracht met tal van (Europese) topclubs.
Bezig met laden …