voetbalzone

Leonardo overweegt interlanddebuut: ‘Eer als Hongaarse volk me vraagt’

Peter Nusselder07 apr 2014, 12:41
Laatst bijgewerkt: 07 apr 2014, 12:41
Advertentie

Leonardo verruilde Brazilië al op jonge leeftijd voor Feyenoord, waar hij al in 2000 zijn debuut maakte als profvoetballer. Er werd de dribbelaar destijds een grote toekomst voorspeld, maar tot de nationale ploeg van Brazilië schopte de linkspoot het niet. Toch staat de inmiddels 31-jarige Leonardo, die sinds 2013 uitkomt voor Ferencváros, mogelijk aan de vooravond van zijn interlanddebuut.

voetbalzone

De voormalig Feyenoorder, die later voor NAC Breda, Ajax en Red Bull Salzburg speelde, doet het uitstekend bij Ferencváros en is in beeld bij het Hongaars elftal. Leonardo lijkt het wel te zien zitten om te gaan voetballen voor het team van bondscoach Attila Pintér. “Het zou voor mij een grote eer zijn als het Hongaarse volk me vraagt”, tekent Voetbal International op uit de mond van de Braziliaan.

“Ik sta er open voor en zou ook helpen waar ik kan, maar Ferencváros staat voor mij nu op de eerste plaats”, houdt Leonardo wel een slag om de arm. Hongarije slaagde er niet in zich te plaatsen voor het WK van komende zomer, maar krijgt de kans om in de kwalificatiegroep met Griekenland, Roemenië, Finland, Noord-Ierland en de Faeröer een ticket voor het EK van 2016 in Frankrijk te bemachtigen.

Bezig met laden …