voetbalzone

‘Leonardo presteert heel stabiel, hij heeft de aanvoerdersband verdiend’

Thijs Post20 feb 2012, 17:01
Laatst bijgewerkt: 20 feb 2012, 17:01
Advertentie

Leonardo stond in Nederland toch niet bekend als een modelprof, maar in Oostenrijk presteert de aanvaller naar behoren. Sterker nog, tijdens het Europa League-duel met Metalist Kharkiv droeg de Braziliaan de aanvoerdersband van Red Bull Salzburg. Tegenover Voetbal International geeft trainer Ricardo Moniz tekst en uitleg.

/

“Ik vond het een heel logische keuze want Leo is goed bezig”, verzekert Moniz. “Mede dankzij hem heeft Red Bull Salzburg zich voor de knock-outfase van de Europa League geplaatst. Dat we vervolgens tegen Metalist Kharkiv binnen twintig minuten achter komen en met 0-4 verliezen is heel zuur", blikt de Nederlandse coach terug.

De 28-jarige Leonardo is normaal niet de aanvoerder, maar zowel de eerste als tweede keus was geblesseerd. “Mijn selectie telt heel wat introverte jongens. Leonardo presteert al heel het seizoen stabiel, die band had hij verdiend. Die sceptische reacties heb ik nooit begrepen. Ja, hij is temperamentvol, maar als je Leonardo weet te raken is hij van grote waarde.”

Bezig met laden …