voetbalzone

Leonne Stentler massaal weggehoond om haar rol bij Eredivisie-samenvattingen

Jeroen van Poppel12 nov 2023, 19:38
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 02:49
Advertentie

Leonne Stentler is zondagavond vanaf 19:00 uur gedebuteerd als analist bij de traditionele Eredivisie-samenvattingen op NPO 1. Stentler kreeg van de NOS een opmerkelijke rol, waarbij ze na de samenvatting haar ultrakorte analyse over de wedstrijd rechtstreeks kijkend in de camera presenteerde. Stentler wordt op X massaal weggehoond om haar 'autocue-analyses'. "Ze willen echt dat de kijkcijfers naar nul gaan", zo luidt een van de reacties die de teneur samenvat.

Stentler deed haar eerste analyse na de wedstrijd PSV - PEC Zwolle (4-0) over Jerdy Schouten. "De middenvelder is voor het eerst weer opgeroepen voor Oranje, en met een passnauwkeurigheid vandaag van negentig procent snap ik dat ook wel", zei Stentler terwijl ze dus recht de camera inkeek.

De oud-rechtsback liet heel kort enkele goede acties van Schouten zien uit het duel met PEC. "Vandaag liet hij enkele heerlijke Schouten-momenten zien. Draaien, acties naar voren toe. Hij was heel vaak betrokken bij aanvalsopzetten. De hele simpele dingen, waarvan je misschien denkt dat kan ik toch ook, dat doet-ie ontzettend goed. Het herkennen van de ruimte, aanspeelbaar zijn."

Tweets by NOSsport

Op X klinkt vrijwel uitsluitend kritiek op Stentler. Een positieve reactie over haar rol bij de samenvattingen is nauwelijks te vinden. Zo zou de oud-international 'kampioen open deuren intrappen' zijn en het gras voor de voeten wegmaaien bij Studio Voetbal, het praatprogramma dat zondagavond laat uitgezonden wordt.

Ook klinkt veel kritiek op de manier waarop Stentler haar analyse presenteert. Het wordt haar aangerekend dat ze zou werken met de autocue om haar standpunt voor te lezen.

Johan Derksen
Vrijdag al was Johan Derksen in Vandaag Inside zeer kritisch over de aankondiging van Stentler als analist bij de samenvattingen. “Kijk, die mevrouw Stentler”, zo begon Derksen zijn uithaal. “Dat is weer modern geleuter. Het zal wel een mevrouw moeten zijn. Mevrouw Stentler voegt helemaal niks toe. Wat zij roept is gewoon middle-of-the-roadgeneuzel over voetbal.”

Bezig met laden …