voetbalzone

'Leugenaar' Mourinho blij met Matic: 'Hij wordt een belangrijke kracht'

Bart Kruyt16 jan 2014, 08:40
Laatst bijgewerkt: 16 jan 2014, 08:40
Advertentie

José Mourinho zei dat Chelsea deze maand niemand zou gaan halen, maar zijn woorden bleken niets waard te zijn. Woensdag maakten the Blues melding van de komst van Nemanja Matic, die voor 25 miljoen euro is overgenomen van Benfica. Tweeënhalf jaar geleden liet Chelsea de middenvelder nog gratis naar Lissabon gaan, als onderdeel van de deal van David Luiz.

voetbalzone

In Portugal ontwikkelde Matic zich geweldig en woensdag keerde hij terug bij zijn oude club. De Serviër, die nog een seizoen voor Vitesse uitkwam, tekende voor 5,5 jaar. "Ik ben heel blij met zijn komst", zegt Mourinho. "Hij is gegroeid in Portugal en is een geweldige all-round middenvelder. Ik weet zeker dat hij een belangrijke kracht wordt in onze selectie en ons zal helpen met het bereiken van onze ambities."

Met de komst van de 25-jarige Matic bereidt Chelsea zich alvast voor op het naderende vertrek van Kevin De Bruyne, die waarschijnlijk nog deze week overstapt naar VfL Wolfsburg. De Duitsers betalen ruim twintig miljoen euro voor de Belgisch international, die vorig seizoen al op huurbasis in de Bundesliga speelde. De Bruyne maakte toen indruk bij Werder Bremen, maar slaagde niet bij Chelsea.

Bezig met laden …