voetbalzone

'Leuk voor hem, maar ik kan mij nog niet meten met spelers als Sneijder'

Bart Kruyt22 mrt 2016, 14:34
Laatst bijgewerkt: 22 mrt 2016, 14:34
Advertentie

De grootste verrassing in de selectie van het Nederlands elftal voor de oefenwedstrijden tegen Frankrijk en Engeland is zonder meer Timo Letschert. De verdediger van FC Utrecht is bezig aan een sterk seizoen en werd daarvoor beloond door bondscoach Danny Blind. Letschert zit voor het eerst bij het Nederlands elftal en in zijn kielzog debuteren twee ploeggenoten bij Jong Oranje.

/

Patrick Joosten en Bart Ramselaar zitten voor het eerst bij de Nederlandse beloftenploeg. Jaloers op ploeggenoot Letschert zijn zij absoluut niet: “Het is natuurlijk heel leuk voor Timo, maar ik kan mij nog niet meten met spelers als Wesley Sneijder. Ik ben blij om bij Jong Oranje te zitten. Eerst kijken hoe ik daar presteer”, zegt de negentienjarige Ramselaar tegen de NOS.

Ramselaar is niet verrast door zijn selectie: hij mocht zich eigenlijk de vorige keer al melden bij Jong Oranje, maar werd toen ziek. Hij had dus wel verwacht dat hij er nu weer bij zou zijn. Dat was anders voor Joosten, die net als Ramselaar negentien jaar oud is. Hij speelde nog nooit eerder voor een jeugdelftal van de KNVB.

“Toen ik het mailtje kreeg en zag dat ik erbij zat, dat is wel geweldig”, zegt Joosten. “De eerste keer dat ik mee mag doen met een Nederlands elftal en dan is het meteen Jong Oranje. Dan begint het wel te kriebelen." Jong Oranje oefent vrijdag tegen Noorwegen en drie dagen later tegen Servië.

Bezig met laden …