voetbalzone

Levein heeft nog geen plek voor dissidenten McGregor en Ferguson

Bart Kruyt22 feb 2010, 12:24
Laatst bijgewerkt: 22 feb 2010, 12:24
Advertentie

Craig Levein heeft in zijn eerste interland als bondscoach van Schotland nog geen plaats in zijn selectie voor Alan McGregor en Barry Ferguson. Het duo werd niet meer opgeroepen sinds april, toen de twee Schotten na de wedstrijd tegen Nederland de kroeg ingingen en vervolgens verboden ‘V-signalen’ maakten op de bank. Levein zei met een schone lei te willen beginnen, maar McGregor en Ferguson werden niet opgeroepen.

/

De doelman van Glasgow Rangers en middenvelder van inmiddels Birmingham City werden uit de nationale selectie gegooid door George Burley, die meldde dat hij het tweetal nooit meer zou oproepen. Met het vertrek van Burley kwam de deur voor het tweetal echter weer open te staan, zeker omdat Levein zei dat hij een nieuwe start wilde maken. Voor de oefenwedstrijd tegen Tsjechië zijn beide spelers echter niet geselecteerd.

Kris Boyd hoort wel weer bij de selectie. De spits van Glasgow Rangers stelde zich onder Burley niet meer beschikbaar voor de nationale ploeg omdat hij baalde van het gebrek aan kansen, maar onder Levein wil hij wel weer voor Schotland spelen. Voor ploeggenoot Lee McCulloch geldt hetzelfde: ook hij kreeg een uitnodiging. De Schotten oefenen op 3 maart tegen Tsjechië.

Bezig met laden …