voetbalzone

Levein hengelt naar Engelse Newcastle-revelatie Carroll

Bart Kruyt30 sep 2010, 17:35
Laatst bijgewerkt: 30 sep 2010, 17:35
Advertentie

Andy Carroll zal binnenkort een keuze moeten maken tussen de nationale ploeg van Engeland en Schotland. Hoewel de 21-jarige aanvaller van Newcastle United in de Engelse jeugdelftallen heeft gespeeld mag hij dankzij het Schotse bloed van zijn grootouders ook voor Schotland uitkomen. Aangezien hij nog niet in de hoofdmacht van Engeland is gedebuteerd, is Carroll een serieuze optie voor Schotland-bondscoach Craig Levein.

/

“We zoeken continu naar spelers voor Schotland”, verklaart Levein de interesse in Carroll tegenover Sky Sports. “Met betrekking tot Carroll is er nog niets beslist. Totdat hij een officieel duel van de nationale ploeg van Engeland heeft afgewerkt mag hij nog voor ons uitkomen en we hebben hem nog niet opgegeven.”

Carroll speelt sinds 2006 bij Newcastle United, maar zijn echte doorbraak kwam in het seizoen 2009/10, toen de Magpies door de degradatie in de Championship uitkwamen. Carroll maakte dat seizoen zeventien doelpunten in 39 duels en had een groot aandeel in de promotie van de club uit Newcastle. Dit jaar maakt de aanvaller indruk met vier treffers in zes Premier League-duels.

Bezig met laden …