voetbalzone

Levein laat Schots topscorer Miller buiten beschouwing in EK-kwalificatie

Erik van Dam07 okt 2010, 23:08
Laatst bijgewerkt: 07 okt 2010, 23:08
Advertentie

Kenny Miller maakt niet langer deel uit van de Schotse selectie het EK-kwalificatieduel van vrijdag tegen Tsjechië. Zonder dat er een duidelijke reden voor wordt gegeven, is Miller er niet bij in Praag. Opmerkelijk, aangezien Miller met tien goals in zes duels veruit de trefzekerste speler in de Schotse Premier League is, dit seizoen.

/

Schots bondscoach Craig Levein reageerde eerder op de dag nog boos, toen werd gesuggereerd dat Miller nog zou afvallen voor de plaatsingswedstrijd. Donderdagavond volgde volgens de Engelse persbureaus echter toch nog de afmelding. Miller zou vrijdag voor de vijftigste keer in actie komen voor zijn vaderland, maar die bijzondere cap moet hij dus nog even uitstellen.

In de plaats van Miller verschijnt er nu waarschijnlijk een debutant aan de aftrap tegen de Tsjechen. Jamie Mackie (25) van Queens Park Rangers lijkt de meest logische basisspeler in de aanval. Mackie is ook bezig aan een trefzekere jaargang. Hij scoorde al acht maal in tien duels voor de Championship-club. QPR neemt de koppositie op de ranglijst in.

Bezig met laden …