voetbalzone

Levein maakt statement: ‘Geen alcohol meer bij Schotse ploeg’

Robert Smid01 mrt 2010, 20:55
Laatst bijgewerkt: 01 mrt 2010, 20:55
Advertentie

Craig Levein heeft bij zijn aanstelling als bondscoach van Schotland al laten weten schoon schip te willen maken. De keuzeheer nam het stokje over van George Burley, die tijdens zijn periode Barry Ferguson en Allan McGregor had geschorst nadat zij een nacht in de bar hadden gehangen tussen twee WK-kwalificatieduels door. Voor Levein een reden om vanaf nu geen alcohol meer toe te laten binnen het trainingskamp.

De oefenmeester hoopt met deze maatregelen de discipline binnen het team goed te houden en dat zijn spelers zich volledig richten op de Schotse nationale ploeg. De spelersgroep heeft inmiddels al laten weten het eens te zijn met de maatregel van Levein. “We zijn maar kort bij elkaar”, aldus aanvaller James McFadden tegenover diverse Britse media. “De trainer heeft zo zijn eigen manieren, waaraan wij ons als spelersgroep aan zullen houden.”

Onder Burley ging het mis toen de voormalige aanvoerder Ferguson en McGregor waren doorgezakt in een Schotse bar. Vervolgens liet Burley weten het duo nooit meer op te roepen. Levein heeft deze maatregel inmiddels weer ingetrokken, maar dat heeft vooralsnog geen vorm gekregen. Zo hebben Ferguson en McGregor nog geen uitnodiging van Levein ontvangen voor het aankomende oefenduel van Schotland met Tsjechië.

Bezig met laden …