voetbalzone

Levein wil McGregor en Ferguson terughalen bij nationale ploeg

Bart Kruyt26 jan 2010, 08:21
Laatst bijgewerkt: 26 jan 2010, 08:21
Advertentie

Als het aan Craig Levein ligt, keren Barry Ferguson en Alan McGregor terug in de nationale ploeg van Schotland. De middenvelder en doelman werden onder George Burley geschorst nadat zij beledigende tekens hadden laten zien in de wedstrijd tegen IJsland. De opvolger van Burley wil de schorsing echter opheffen.

/

McGregor en Ferguson zorgden voor ophef door na de verloren WK-kwalificatiewedstrijd tegen Nederland de kroeg in te duiken. Het duo werd tijdens de daaropvolgende WK-kwalificatiewedstrijd tegen IJsland op de bank gehouden door bondscoach Burley en mokkend op de stoelen maakten de spelers V-tekens richting de camera. De bond besloot om het duo te schorsen.

Burley maakte duidelijk dat hij de spelers nooit meer zou oproepen, maar Levein wil een nieuwe start maken en denkt de middenvelder van Birmingham City en de doelman van Glasgow Rangers goed te kunnen gebruiken. “Zij komen zeker voor in mijn plannen”, zei de keuzeheer tegen de BBC. “Ik zal spoedig contact opnemen met beide heren om te praten over een terugkeer in de nationale ploeg.”

Bezig met laden …