voetbalzone

Leverkusen bevestigt aanstaande transfer Kai Havertz naar Chelsea

Yanick Vos04 sep 2020, 12:20
Laatst bijgewerkt: 04 sep 2020, 12:20
Advertentie

Bayer Leverkusen heeft het aanstaande vertrek van Kai Havertz bevestigd. De Bundesliga-club laat via de officiële kanalen weten dat de aanvallende middenvelder op weg is naar Engeland om zijn transfer naar Chelsea af te ronden. De Duitse voetbalbond brengt naar buiten dat Havertz het trainingskamp van de nationale ploeg heeft verlaten om zijn overstap rond te maken.

“Om de mogelijke overstap naar Chelsea af te ronden heeft Kai Havertz de nationale ploeg van Duitsland vrijdag verlaten. Deze stap is genomen na overleg tussen Bayer Leverkusen en de leiding van de Duitse bond”, zo klinkt een statement op de website van de Bundesliga-club. Rudi Völler, technisch directeur van Leverkusen, laat weten dat hij de afgelopen dagen in contact stond met bondscoach Joachim Löw over de aanstaande transfer van Havertz.

Het Chelsea-doelwit bleef donderdagavond negentig minuten op de bank bij de Nations League-wedstrijd tussen Duitsland en Spanje (1-1). Völler is de staf van de nationale ploeg dankbaar voor de manier waarop er met de situatie wordt omgesprongen. Hij spreekt zijn dank uit voor het begrip dat is getoond voor de speler en de club. “We zijn de bondscoach dankbaar dat Kai alles op een rijtje kan zetten voor zijn overgang naar Londen.”

Volgens Duitse en Engelse media is er een transfersom van tachtig miljoen euro gemoeid met de overstap van Havertz. Middels bonussen kan dat bedrag met nog eens twintig miljoen oplopen. Na Hakim Ziyech, Timo Werner, Ben Chilwell, Thiago Silva en Malang Sarr moet Havertz de zesde aankoop worden van manager Frank Lampard voor in het nieuwe Premier League-seizoen.

Bezig met laden …