voetbalzone

‘Levski is niet zo goed als Dynamo, maar wel veel beter dan Feyenoord’

Erik van Dam15 sep 2010, 12:06
Laatst bijgewerkt: 15 sep 2010, 12:06
Advertentie

Bij AA Gent heerst vertrouwen dat er in de groepsfase van de Europa League goede resultaten kunnen worden geboekt. De Belgische club, bedwinger van Feyenoord in de laatste voorronde voor het toernooi, kruist donderdagavond de degens met het Bulgaarse Levski Sofia. “We gaan niet om gewoon wat te spelen”, stelt Gent-trainer Francky Dury woensdag.

/

AA Gent liet zich in de derde voorronde van de Champions League ringeloren door Dynamo Kiev; de club uit de Oekraïne was thuis met 3-0 en uit met 1-3 veel te machtig voor de Belgen. Vervolgens lootte de ploeg Feyenoord in de laatste voorronde van de Europa League. Toen lukte het wél om kwalificatie af te dwingen; uit werd met nog met 1-0 verloren, maar op eigen grond won de club van Dury met 2-0.

“In deze groep geef ik iedereen 25 procent op kwalificatie”, zegt Dury woensdag tegen Sporza. “Wij hebben dus evenveel kans dan die andere ploegen. Mijn jongens voelen dat ook.” Op de vraag hoe de opvolger van Michel Preud’homme de tegenstander uit Bulgarije inschat, antwoordt hij: “Levski is niet zo goed als Dinamo Kiev, maar wel veel beter dan Feyenoord.”

“Ze hebben indruk op mij gemaakt. Hun spits Garra Dembele is in bloedvorm en centraal achterin lossen ze het sober en efficiënt op. Wij zullen niet uit positie mogen lopen. Op Lierse gebeurde dat wel bij de tegengoals. In de omschakeling zullen we sluw moeten zijn. Als we niet verliezen doen we een goede zaak, maar we spelen voor de zege in Sofia. Die ambities mag ons in de competitie zelfs wat puntjes kosten.”

Bezig met laden …