voetbalzone

Lewandowski aangegeven bij politie: 'We nemen dit niet serieus'

Bart Kruyt24 okt 2015, 15:47
Laatst bijgewerkt: 24 okt 2015, 15:47
Advertentie

Polen wist zich eerder deze maand dankzij een 2-1 overwinning op Ierland te kwalificeren voor het EK in Frankrijk en dat werd gevierd door de spelers. Er verschenen flessen champagne op het veld en Robert Lewandowski nam grote slokken van het drankje tot zich. Het is de topscorer op een merkwaardige aanklacht komen te staan.

voetbalzone

Lewandowski werd door een anoniem persoon aangegeven bij de politie van Warschau, omdat hij de Poolse veiligheidswet bij grote evenementen zou hebben verbroken. De wet stelt dat ‘de verkoop, administratie en consumptie van alcoholhoudende dranken met meer dan 3,5 procent alcohol verboden is in het openbaar’. In champagne zit zo’n 12 procent alcohol.

Volgens de anonieme persoon moet Lewandowski dus vervolgd worden, maar Cezary Kucharski verwacht niet dat het zo ver zal komen: “We nemen deze zaak niet serieus”, zei de zaakwaarnemer van de Pool. Sevilla-middenvelder Grzegorz Krychowiak kan er de lol wel van inzien en tweette: “Gelukkig drink ik geen champagne, anders zat ik nu serieus in de problemen!”

Bezig met laden …