voetbalzone

Lewandowski: 'De overwinning op Duitsland heeft ons de ogen geopend'

Matthijs van Laar02 jun 2016, 23:46
Laatst bijgewerkt: 02 jun 2016, 23:46
Advertentie

Polen verloor woensdag van Oranje, maar het land reist met een flinke portie vertrouwen af naar het EK in Frankrijk. Dat is al zo sinds de ploeg van sterspeler Robert Lewandowski in 2014 van rivaal Duitsland won. De regerend wereldkampioen werd met 2-0 verslagen, waarmee de Polen de basis legden voor een goede kwalificatiecampagne.

/

De zege op de Duitsers was volgens de spits van Bayern München meer dan gewoon een overwinning. “Die zege opende ons de ogen”, vertelt hij in een uitgebreid interview met ESPN. “Sindsdien zijn we ons beter bewust van de potentie die er in dit team schuilt.”

Er is echter reden tot voorzichtigheid. Op de EK’s van 2008 en 2012 (in eigen land) vielen de prestaties tegen. Lewandowski heeft goede hoop dat het nu beter zal gaan. “Ik train elke dag met de spelers van Bayern, ken de Duitsers erg goed. Maar voor het team was het belangrijk om te zien dat we ook van de beste kunnen winnen. Dat was super voor de moraal.”

Polen opent het toernooi op 12 juni met een wedstrijd tegen Noord-Ierland en treft vier dagen later opnieuw Duitsland. Op 21 juni sluit het elftal van bondscoach Adam Nawalka de groepsfase af met een wedstrijd tegen een ander buurland: Oekraïne.

Bezig met laden …