voetbalzone

'Lewandowski doet me denken aan Cruijff in zijn jonge jaren'

Daniel Cabot Kerkdijk02 jun 2010, 08:34
Laatst bijgewerkt: 02 jun 2010, 08:34
Advertentie

Robert Lewandowski is een van de oogappels van bondscoach Franciszek Smuda in de selectie van Polen. De aanvaller van Lech Poznan staat voor een overgang naar West-Europa, alleen is nog niet duidelijk voor welke club de 21-jarige international gaat spelen. "Lewandowski doet me denken aan Johan Cruijff in zijn jonge jaren", vertelt Smuda aan diverse Poolse media.

/

Smuda hoopt dat de toekomst van Lewandowski, die ook door PSV werd begeerd, snel duidelijk wordt. "Robert wil niet meer voor Lech Poznan spelen. Hij ziet zichzelf al voor Borussia Dortmund spelen. Dat is voor mij positief. Dan raken Jakub Blaszczykowski, Lukasz Piszczek en Lewandowski beter op elkaar ingespeeld. Dat is alleen maar goed voor het Poolse voetbal."

Lewandowski maakte afgelopen seizoen achttien doelpunten en had daarmee een belangrijk aandeel in de landstitel van Lech Poznan. De aanvaller liet onlangs zijn onvrede blijken toen hij werd geconfronteerd met de vraag of hij het zou zien zitten om nog een seizoen in de Poolse competitie te spelen. Lewandowski speelde twintig interlands en maakte zes doelpunten.

Bezig met laden …