Lewandowski haalt gram na bizar incident met vuurwerkbom

Thijs Post11 nov 2016, 21:53
Laatst bijgewerkt: 11 nov 2016, 21:53

Middels een 0-3 overwinning bij Roemenië heeft Polen een goede stap gezet richting deelname aan het WK van 2018. De zege bij Roemenië kwam niet zonder slag of stoot tot stand en na afloop werd vooral nagepraat over een incident rond Robert Lewandowski.

De superspits van Bayern München merkte na dik vijftig minuten spelen (bij een 0-1 stand) dat er iets aan het branden was in het strafschopgebied. De aanvaller stak zijn handen de lucht in om de scheidsrechter erop te attenderen, tot met een harde klap duidelijk werd dat het ging om een vuurwerkbom. Het projectiel ontplofte vlakbij Lewandowski, die aangeslagen naar het gras ging.

Na een behandeling kon de aanvaller weer verder en hij haalde zijn gram. Zeven minuten voor tijd tekende hij voor de 0-2 en in de absolute slotfase maakte hij er van elf meter ook nog eens 0-3 van.