voetbalzone

Lewandowski: 'Ik zei dat tegen Arek, daardoor kreeg hij meer kansen'

Matthijs van Laar16 jun 2016, 14:06
Laatst bijgewerkt: 16 jun 2016, 14:06
Advertentie
/

Roberto Lewandowski wil graag uitgroeien tot een van de sterren van dit EK, maar vooralsnog blijkt dat lastig. In het duel met Noord-Ierland werd de Poolse aanvaller voortdurend geschaduwd door drie man, waardoor hij nauwelijks iets kon uitrichten. Voor collega Arek Milik is dat echter goed nieuws.

De Ajacied tekende tegen de Noord-Ieren voor het enige doelpunt van de wedstrijd en volgens Lewandowski is dat geen toeval. “Er waren twee of drie spelers die mij constant volgden; tijdens de wedstrijd heb ik tegen Arek gezegd om daar goed op te letten. Als ik naar de ene kant van het veld ging, creëerde ik elders veel ruimte”, zegt de goalgetter van Bayern München op de website van de UEFA.

Daarmee offerde Lewandowski zich in zekere zin op voor zijn team, dat dankzij de treffer van Milik goed aan het toernooi is begonnen. “Ik heb dat gedaan omdat ik weet hoe belangrijk de eerste wedstrijd voor ons was. Daardoor kreeg Arek meer ruimte en kansen, het is alleen jammer dat we maar één keer konden scoren.”

Bezig met laden …