Lewandowski imponeert met hattrick: ‘Nu is Arsenal aan de beurt’

Daniel Cabot Kerkdijk02 nov 2013, 08:30
Laatst bijgewerkt: 02 nov 2013, 08:30

Borussia Dortmund mocht zich in ieder geval voor één nachtje koploper noemen. Het team van Jürgen Klopp was vrijdag voor eigen publiek met liefst 6-1 te sterk voor VfB Stuttgart. Robert Lewandowski eiste de hoofdrol op door drie keer te scoren. Daar had hij slechts achttien minuten voor nodig; het was de vierde keer in zijn loopbaan dat hij minimaal driemaal in een wedstrijd scoorde.

/

“Het was een zeer mooi duel met veel doelpunten. We zijn zeer tevreden. Wat we van plan waren, is ons gelukt”, vertelde de Torjäger na afloop van de wedstrijd. “Nu is Arsenal aan de beurt, op die wedstrijd concentreren we ons nu. Ook in dat duel willen we drie punten pakken.” In het eerste onderlinge Champions League-duel, in Londen, zegevierde men al met 1-2.

In de 54e minuut rondde Lewandowski goed af na een hakje van Marco Reus en twee minuten later profiteerde hij van de klungelende defensie van Stuttgart. De derde goal was een intikker. Borussia Dortmund heeft nu twee punten meer dan Bayern München, maar dat kan zaterdagmiddag weer aan kop komen door te winnen bij TSG Hoffenheim.