voetbalzone

'Lewandowski lijkt Borussia te verlaten; jaarsalaris van vijf miljoen lonkt'

Daniel Cabot Kerkdijk26 dec 2012, 23:10
Laatst bijgewerkt: 26 dec 2012, 23:10
Advertentie

De laatste dagen van Robert Lewandowski in het tenue van Borussia Dortmund zijn al geteld, zo schrijft BILD. Manchester United probeert de 24-jarige aanvaller met een forse som geld naar Engeland te lokken. De Pools international kan op Old Trafford vijf miljoen euro per jaar verdienen.

/

Lewandowski heeft nog maar een contract voor anderhalf jaar in Dortmund en staat weigerachtig tegenover een langer verblijf. De regerend landskampioen van Duitsland is bereid om de aanvaller te verkopen, daar Lewandowski goed in de markt ligt en de biedingen waarschijnlijk minimaal twintig miljoen euro zullen bedragen.

Lewandowski verdient momenteel circa 2,5 miljoen euro per jaar en kan bij het accepteren van een nieuwe overeenkomst in dezelfde categorie als Marco Reus en Mario Götze terechtkomen: iets meer dan 4 miljoen euro. De Pools international kwam in 2010 voor 'slechts' 4,5 miljoen euro over van Lech Poznan en zal zodoende bij een transfer met flinke winst worden doorverkocht. Dat gold eerder voor Shinji Kagawa, die voor zestien miljoen euro naar Manchester United vertrok.

Bezig met laden …