voetbalzone

Lewandowski onder vuur: ‘Maar hij zou goed passen in de Premier League’

Thijs Post18 feb 2015, 08:15
Laatst bijgewerkt: 18 feb 2015, 08:15
Advertentie

Er is in Duitsland kritiek op Robert Lewandowski en blijkbaar hoort ook coach Josep Guardiola bij de critici. De spits heeft bij Bayern München geen garantie op een basisplaats; zo speelde der Rekordmeister in de Champions League-wedstrijd tegen Shakhtar Donetsk aanvankelijk met Thomas Müller in de spits. Als Lewandowski mag vertrekken, moeten de Engelse topclubs direct toehappen. Dat vindt althans Dietmar Hamann.

voetbalzone

Hamann, oud-speler van onder meer Bayern München, Liverpool en Manchester City, denkt dat Lewandowski uitstekend in de Premier League zou passen. “Kijk naar Manchester United, zij zouden Lewandowski erg goed kunnen gebruiken. Manchester United, Liverpool, Arsenal… Lewandowski is voor die clubs gemaakt”, laat de analyticus weten aan Sky Sports.

“Hij kwam transfervrij naar Bayern München, maar als het kan zou ik proberen om hem te kopen. Hij is de beste nummer 9 ter wereld”, vindt Hamann. “Hij was geknipt voor Borussia Dortmund, maar dat is hij ook voor een aantal Engelse ploegen. Hij kan spelen op de counter, op grote speelvelden, waar hij achter de defensie kan duiken. Bij Bayern München krijgt hij simpelweg te weinig ballen. Bij Bayern heb je iemand nodig die alleen maar afmaakt. Lewandowski kan alles.”

Bezig met laden …