Lewandowski schittert tegen Denemarken, Milik haakt geblesseerd af

Daniel Cabot Kerkdijk08 okt 2016, 22:35
Laatst bijgewerkt: 08 okt 2016, 22:35

Polen heeft zaterdagavond de eerste zege in de kwalificatiereeks voor het WK van 2018 geboekt. De ploeg van bondscoach Adam Nawalka was in Warschau met 3-2 te sterk voor Denemarken, dankzij drie doelpunten van Robert Lewandowski: 3-2. Polen staat nu op vier punten, na het eerdere gelijkspel bij Kazachstan (2-2). Denemarken was in de eerste wedstrijd te sterk voor Armenië en heeft dus een punt minder dan Polen.

/

Polen en Denemarken hielden elkaar in de eerste twintig minuten in evenwicht, maar daarna liet Lewandowski zich gelden. Na een pass van Kamil Grosicki vanaf links schoot de aanvaller de bal via Kasper Schmeichel tegen de touwen: 1-0. Negen minuten voor rust was het weer raak: Jannik Vestergaard raakte Arek Milik na een steekpass van Grosicki, waarna de arbiter naar de stip wees. Lewandowski faalde niet: 2-0.

Voor Milik zat het duel er na 45 minuten op. De aanvaller had nog te veel last van de charge van Vestergaard en werd vervangen door Karol Linetty. Twee minuten na rust verscheen de 3-0 op het scorebord: Lewandowski werd in de diepte gestuurd en schoot het leer in de korte hoek langs Schmeichel.

Een eigen goal van Kamil Glik en een treffer van invaller Yussuf Poulsen, die in de rust was ingevallen voor Feyenoorder Nicolai Jörgensen, zorgden voor meer spanning in de laatste twintig minuten. Het team van Nawalka gaf de drie punten echter niet uit handen.