voetbalzone

Lewandowski volgt na 33 jaar legendarische middenvelder op in Polen

Matthijs van Laar09 jan 2016, 22:28
Laatst bijgewerkt: 09 jan 2016, 22:28
Advertentie

Robert Lewandowski is in zijn geboorteland Polen tot sporter van het jaar gekroond. De spits van Bayern München is daarmee bijna uniek in zijn soort: 33 jaar geleden viel die eer voor het laatst een voetballer te beurt. “Deze uitverkiezing betekent heel, heel erg veel voor mij”, zegt de goalgetter op de website van zijn Duitse werkgever.

voetbalzone

De 27-jarige speler weigert echter om de eer volledig voor zichzelf op te eisen. “Ik ben een teamsporter. Dat betekent dus dat de elftallen waarin ik speel, Bayern en de Poolse ploeg, een erg goed jaar achter de rug hebben”, zegt Lewandowski, die in het kalenderjaar 2015 goed was voor 38 goals in 51 officiële wedstrijden. Met name zijn vijf treffers in negen minuten tijd tegen VfL Wolfsburg waren legendarisch.

Lewandowski is de derde voetballer ooit die in Polen wordt verkozen tot sporter van het jaar. Oud-middenvelder Zbigniew Boniek was in 1982 de laatste voetballer die werd onderscheiden. Vorig jaar ging de prijs naar de skispringer Kamil Stoch, de vijf jaren daarvoor naar langlaufster Justyna Kowalczyk.

Bezig met laden …