voetbalzone

‘Licht vergrijp kan sommige spelers de wedstrijd van hun leven kosten’

Thijs Post26 apr 2012, 14:39
Laatst bijgewerkt: 26 apr 2012, 14:39
Advertentie

Het laatste woord over de geschorste spelers voor de Campions League-finale is nog niet gesproken. Liefst zes voetballers van Chelsea (Branislav Ivanovic, Ramires, Raul Meireles) en Bayern München (Luiz Gustavo, David Alaba, Holger Badstuber) moeten de eindstrijd laten schieten door een schorsing wegens een gele kaart (ook John Terry mist de eindstrijd, maar hij kreeg direct rood). Hoewel de Europese voetbalbond UEFA al liet weten niet van plan te zijn de regels te veranderen, stuurt de spelersvakbond FIFPro aan op kwijtschelding van de kaarten.

/

“Iedereen die een serieus vergrijp pleegt en een directe rode kaart krijgt moet de finale missen”, laat woordvoerder Simon Barker weten aan The Guardian. “Maar een schorsing voor een licht vergrijp met als resultaat een gele kaart is veel te zwaar gestraft. De spelers missen de wedstrijd van hun leven.”

“Neem Alaba”, begint Barker over de verdediger van Bayern. “Hij gleed uit en kreeg de bal tegen zijn hand. Moet hij daarom de finale van de Champions League missen? Sommige mensen zeggen dat spelers grof kunnen spelen als ze de finale niet kunnen missen, maar dat is onzin. Een serieus vergrijp zal resulteren in een rode kaart en dat wil zeggen dat men de finale niet kan spelen.”

Bezig met laden …