voetbalzone

'Licht zenuwachtige' Ruiz krijgt groen licht en kan zaterdag debuteren

Erik van Dam07 sep 2011, 11:00
Laatst bijgewerkt: 07 sep 2011, 11:00
Advertentie

Bryan Ruiz heeft de vereiste papieren gekregen om in actie te komen voor Fulham. De Costa Ricaan ruilde FC Twente in het slot van de transfermarkt in voor the Cottagers en wachtte sindsdien op een werkvergunning voor Engeland. Gezien zijn vele interlands voor zijn vaderland is hem die ook verschaft: zaterdag kan Ruiz dan ook debuteren tegen Blackburn Rovers.

/

Ruiz, die FC Twente circa twaalf miljoen euro opleverde met zijn transfer, zal hoogstwaarschijnlijk niet in de basis beginnen in de thuiswedstrijd. “Ik wil graag met de rest van de selectie meetrainen, maar heb sinds ik tekende nog niet mee kunnen doen. Hopelijk kan ik woensdag beginnen. Ik ben een beetje zenuwachtig, dat wel. Beginnen bij een nieuwe club in een topcompetitie is spannend.”

Dinsdagavond kreeg Ruiz een telefoontje dat er groen licht was gegeven voor zijn stap naar Londen. Hij stapte direct in het vliegtuig en toog naar de Engelse hoofdstad. Fulham kan de diensten van Ruiz goed gebruiken. De ploeg van Martin Jol neemt na drie speelronden de zestiende plaats in de Premier League in en scoorde pas één keer.

Bezig met laden …