voetbalzone

‘Lichtpuntje Manchester United is uit op flinke salarisverhoging’

Robin Bruggeman04 jun 2016, 13:50
Laatst bijgewerkt: 04 jun 2016, 13:50
Advertentie

Manchester United beleefde onder leiding van Louis van Gaal een teleurstellend seizoen, dat met de winst van de FA Cup slechts ten dele goedgemaakt werd. The Red Devils mogen volgend seizoen onder leiding van José Mourinho proberen om het beter te doen en zullen daarbij rekenen op de diensten van Anthony Martial, één van de weinige Mancunians die zich afgelopen seizoen aan de malaise wist te ontworstelen.

/

De 20-jarige Fransman werd aan het begin van het afgelopen seizoen voor tientallen miljoenen overgenomen van AS Monaco en maakte met elf doelpunten in 31 wedstrijden in de Premier League meteen indruk. Dat heeft hij zelf ook begrepen, want volgens The Sun zou Martial zijn salaris graag wat verhoogd zien worden. De aanvaller is met een jaarsalaris van vierenhalf miljoen euro bepaald niet slecht af, maar hij zou liever een weeksalaris van 128.000 euro ontvangen, wat uitkomt op een dikke zesenhalf miljoen euro per jaar.

De vergoeding van Martial zou bij een verhoging meer in de buurt komen van de salarissen van grootverdieners als Wayne Rooney, Bastian Schweinsteiger en David de Gea. De Fransman werd overigens ook al in verband gebracht met een overgang naar Paris Saint-Germain, waar hij ongetwijfeld een dik contract kan signeren. United is echter niet van zins hem na een jaar alweer te laten gaan.

Bezig met laden …