voetbalzone

Ligue 1-speler krijgt wekenlange schorsing na afplakken logo tegen homofobie

Mart van Mourik31 mei 2024, 09:33
Laatst bijgewerkt: 24 jul 2024, 22:27
Advertentie

Mohamed Camara heeft een schorsing van vier wedstrijden opgelegd gekregen door de Franse bond. De middenvelder van AS Monaco plakte op de laatste speeldag van de Ligue 1 een embleem tegen homofobie af op zijn shirt en wordt daarvoor nu berispt.

Op de zondag van de laatste Ligue 1-speelronde was het in Frankrijk de dag van de strijd tegen homofobie. Als statement speelden de clubs in de Ligue 1 met een speciaal embleem op de borst. Ook was er voorafgaand aan het duel tussen Monaco en Nantes een fotosessie.

Camara wil de campagne tegen homofobie niet steunen en besloot om het embleem op zijn shirt af te plakken met tape. Ook weigerde hij deel te nemen aan de fotosessies voorafgaand aan de wedstrijd.

De houding van zowel Camara als Monaco schoot volledig in het verkeerde keelgat bij onder meer de Franse minister van Sport Amélie Oudéa-Castéra, zo maakte zij duidelijk in gesprek met het Franse RTL. Ze pleitte voor zware sancties voor beide partijen.

“Ik keur het gedrag ten strengste af”, zei de minister. “Ik vind dat het gedrag dat we gisteren in het profvoetbal hebben gezien zo hard mogelijk gestraft moeten worden. Zowel de houding van de speler, als die van de club, die het toeliet dat Camara zijn shirt afplakte.”

Ook Adi Hütter, coach van de Monegasken, reageerde zondag al kort op de situatie. “Allereerst wil ik zeggen dat wij als club het initiatief van de competitie steunen.”

“En wat Camara betreft: dit heeft hij op eigen initiatief besloten. Een intern gesprek over zijn besluit en de hele situatie zal volgen. Dat is alles wat ik erover wil zeggen”, aldus Hütter.

{disclaimer_update}

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Bezig met laden …