voetbalzone

Lijnrechter juicht opzichtig bij toewijzing strafschop voor Internacional

Daniel Cabot Kerkdijk30 okt 2010, 11:50
Laatst bijgewerkt: 30 okt 2010, 11:50
Advertentie

Een scheidsrechter in de Braziliaanse competitie heeft zijn emoties de vrije loop gelaten. In de beladen stadsderby tussen Internacional de Porto Alegre en Gremio de Porto Alegre (2-2) van afgelopen week juichte Alejandro Kleinich, lijnrechter, toen de thuisploeg een strafschop toegewezen kreeg.

Een speler van Gremio keerde een inzet in de doelmond met de hand en bij het horen van de fluit van zijn collega sprong Kleinich licht op met gebalde vuisten. Hij ontkende na afloop dat hij blij was met de toegekende penalty. "Ik wilde alleen informatie doorgeven aan scheidsrechter Carlos Simon."

Eric Braamhaar maakte jaren geleden een vreugdegebaar toen hij tijdens PSV - Ajax (1-5) juichte voor het vijfde Amsterdamse doelpunt. Op televisiebeelden was te zien hoe de arbiter na de goal van Kenneth Perez met de rechterarm een vreugdegebaar maakte in de richting van zijn assistent. Naderhand legde hij uit dat hij door had laten spelen na een overtreding van PSV. Dan is het mooi om te zien dat zo'n beslissing goed uitpakt voor het bij de overtreding benadeelde team."

Bezig met laden …