Lille dankt Hazard voor trefzekerheid en blijft op koers voor titel

Erik van Dam07 mei 2011, 22:54
Laatst bijgewerkt: 07 mei 2011, 22:54

OSC Lille blijft de voornaamste kandidaat voor de verovering van de Franse landstitel. Les Dogues wonnen zaterdagavond op verplaatsing bij AS Nancy met de kleinst mogelijke score (0-1), een overwinning die mogelijk werd gemaakt door Eden Hazard. Het grootste talent van de Noord-Franse combinatie scoorde op slag van rust in het Stade Marcel Picot en houdt zo het gat naar de concurrentie intact.

/

Lille, dat zich eerder dit seizoen in Europees verband liet elimineren door PSV, ging de wedstrijd in met één punt voorsprong op Olympique Marseille, de titelhouder. Een remise of verlies zou betekenen dat Marseille zondag langszij kan komen, maar nu weet L'OM dat het fel van leer moet trekken tegen een andere ex-kampioen; Olympique Lyon. Zondag staan de twee topteams tegenover elkaar en als Marseille dat duel verliest, zal iedereen in Lille daar uitermate dankbaar voor zijn.

In de tweede minuut van de blessuretijd van de eerste helft sloeg Lille toe via Hazard. De Belg schoot op doel en zag keeper Damien Grégorini de verkeerde kant opgaan; bij die opleving bleef het. In de resterende duels met Saint-Étienne, Sochaux, Paris Saint-Germain en Stade Rennes moet Lille nu proberen zo weinig mogelijk punten te morsen.

AS Monaco - Paris Saint-Germain 1-1
Paris Saint-Germain mag de hoop op het kampioenschap van de Ligue 1 zo goed als opgeven. De hoofdstedelingen pakten zaterdagavond weliswaar één punt bij middenmoter AS Monaco, maar er waren eigenlijk drie punten nodig om een realistische kans op de landstitel te behouden. Na 25 minuten opende Adriano, op aangeven van Lukman Haruna, de score namens de Monegasken. Direct na de onderbreking trok Mevlüt Erdinc, na een achterwaartse kopbal van Christophe Jallet, met een volley de stand gelijk. De Frans-Turkse aanvaller maakte het niet zo bont als Klaas-Jan Huntelaar, maar had toch alweer 601 minuten moeten wachten op een treffer. Verder kwamen de ploegen niet meer, waardoor PSG dure punten laten liggen in de strijd om de bovenste plekken.