Lille en Toulouse slikken nederlaag buitenshuis

18 apr 2009, 23:26
Laatst bijgewerkt: 18 apr 2009, 23:26
Toulouse en Lille, respectievelijk nummer vier en vijf van de Ligue 1, zijn zaterdag verrassend onderuit gegaan. Het tegen degradatie strijdende Saint-Étienne was te sterk voor Lille, terwijl Toulouse het bezoek aan Grenoble afsloot met een nipte nederlaag. De achterstand op lijstaanvoerder Olympique Marseille kan zondag, bij winst van de Zuid-Fransen op middenmoter Lorient, oplopen tot negen punten.

Grenoble - Toulouse 1-0
Door de driepunter lijkt de thuisploeg voor het hoogste niveau behouden te blijven. Op slag van rust viel de enige treffer. Na een voorzet van Étienne Capoue werkte Laurent Courtois de bal tegen de touwen. Na de hervatting nam de druk op het doel van Grenoble toe, maar onder anderen André-Pierre Gignac had zijn dag niet.

Saint-Étienne - Lille 2-1
Alhoewel de voorsprong in de slotfase nog in gevaar kwam, was de overwinning van de ploeg van Alain Perrin volkomen verdiend. In de eerste helft trof de dominerende thuisploeg tot tweemaal toe het aluminium. Na rust werd het overwicht uitgedrukt in doelpunten. Eerst was Ilan trefzeker, daarna volgde Batefimbi Gomis. De bezoekers kwamen niet verder dan een doelpunt van Nicolas Fauvergue in de 71e minuut.

AS Monaco - Stade Rennes 3-1
Alle doelpunten in Monaco vielen in het laatste kwartier van de wedstrijd, na de rode kaart voor Lucien Aubey vanwege het neerhalen van Juan Pablo Pino. Ivan Leko schoot vanaf elf meter de 1-0 op het scorebord. Pino gooide daarna met twee treffers het duel definitief in het slot. Tussendoor zorgde Bruno Cheyrou voor de tevergeefse aansluitingstreffer. Stade Rennes lijkt deelname aan de UEFA Cup te kunnen vergeten.