Lille speelt voor vierde keer op rij gelijk, Auxerre onderuit in Monaco

Bart Kruyt29 aug 2010, 19:00
Laatst bijgewerkt: 29 aug 2010, 19:00

Lille heeft de smaak van het afgelopen seizoen nog niet echt te pakken. De ploeg van Rudi García eindigde vorig jaar knap als vierde en wist haar belangrijkste spelers te behouden, maar in het nieuwe seizoen wacht Lille nog op de eerste competitiezege. Zondagavond liet de equipe in eigen huis punten liggen tegen Nice: 1-1. AS Monaco versloeg Auxerre, tegenstander van Ajax in de Champions League, en Paris Saint-Germain kreeg klop bij Sochaux.

Lille – Nice 1-1
Pessimisten zullen zeggen dat Lille nog altijd zonder overwinning zit: mensen die denken dat het glas halfvol is merken op dat de ploeg ook nog ongeslagen is. De eerste drie competitiewedstrijden eindigden al in gelijke spelen en ook met Nice werden de punten gedeeld. De thuisploeg kwam na een ruim halfuur spelen op voorsprong via Emerse Faé, die een strafschop benutte, maar Lille herstelde deze achterstand na rust. Eden Hazard zorgde ervoor dat zijn ploeg een punt overhield aan de thuiswedstrijd.

AS Monaco – Auxerre 2-0
AS Monaco wist zich in zeven minuten tijd naar een overwinning op Auxerre te schieten. De Monegasken kwamen in de tweede helft op voorsprong via Daniel Niculae, die kort hierna weer mocht juichen, omdat Pierre Emerick Aubameyang de marge had weten te verdubbelen. Auxerre probeerde zich in het restant nog wel terug te vechten maar tevergeefs, waardoor het op drie punten blijft staan. De tegenstander van Ajax in de Champions League wacht evenals Lille nog op haar eerste overwinning: de eerste drie competitieduels eindigde in remises.

Sochaux – Paris Saint-Germain 3-1
Sochaux legde in de eerste helft de basis voor een ruime overwinning op Paris Saint-Germain. De middenmoter wist voor rust driemaal te scoren en de bezoekers uit de Franse hoofdstad wisten zich niet meer te herstellen. Modibo Maiga opende de score, waarna ook Brown Ideye en Damien Perquis nog het net konden vinden. Kort na rust deed Guillaume Hoarau nog wel wat terug, maar het bleek geen begin van een comeback te zijn. Jérémy Clement van PSG kreeg vlak voor tijd nog een directe rode kaart.