Lille verstevigt leidende positie na regelmatige zege op Nancy

Erik van Dam19 jan 2011, 20:50
Laatst bijgewerkt: 19 jan 2011, 20:50

Lille is ook de tweede competitiewedstrijd van 2011 zonder kleerscheuren doorgekomen. Les Dogues waren al koploper voor de inhaalwedstrijd van woensdag tegen AS Nancy en breidden hun voorsprong uit met een 3-0 overwinning op die club. In de eerste minuten na rust zorgden Gervinho en Eden Hazard in een kort tijdsbestek voor twee treffers.

/

Na zo'n uur spelen tekende Gervinho ook voor nummer drie; de voorsprong op Paris Saint-Germain is nu gegroeid tot vier punten. Tot de rust hielden de nummers één en dertien, die niet meer dan dertien punten los staan van elkaar op de ranglijst, elkaar redelijk in bedwang. Vlot na het begin van de tweede helft toonde de titelkandidaat zich echter plots zeer efficiënt. Na goed voorbereidend werk van Yohan Cabaye verschalkte Gervinho keeper Damien Grégorini met een prima schot.

Amper twee minuten na de 1-0 verdubbelde Hazard, die deze winterperiode niet lijkt te vertrekken uit Frankrijk, de score al. Met een heerlijk krullend schot met het rechterbeen maakte hij de marge nog groter. Daarna ging het gas er even een kwartiertje af, maar Lille bleef de bovenliggende partij. Na zo'n uur spelen drukte Gervinho voor de tweede keer succesvol af. Hij benutte de rebound nadat Grégorini een poging van Moussa Sow had gepareerd. Later kreeg André Ruiz nog rood bij Nancy.